Mbappe oborio rekord Zlatne lopte
Foto: EPA

Najmlađi ikada!

Mbappe oborio rekord Zlatne lopte

E. Čaušević

France Football večeras je objavio listu od 30 fudbalera koji će ove godine biti u konkurenciji za Zlatnu loptu.

Već deset godina traje vladavina Lionela Messija i Cristiana Ronalda i mnogi se nadaju da će ona konačno biti prekinuta. Na listi se našlo 30 fudbalera za koje se vjeruje da su bili najbolji u ovoj godini, a mjesto na listi našao je i bh. kapiten Edin Džeko.

Međutim, u centru pažnje nakon objave ove liste je mladi fudbaler PSG-a Kylian Mbappe koji je postao rekorder. Naime, ovaj 18-godišnji fudbaler je najmlađi ikad koji se našao na listi od 30 igrača koji se bore za titulu najboljeg na svijetu.

Mnogi smatraju da je to najbolji znak da je pred Mbappeom sjajna karijera jer je prava rijetkost da se neki napadač nađe u ovoj konkurenciji prije svoje 23. ili 24. godine, bar su toliko morali čekati Henry, Drogba, Ibrahimović, Shevchenko...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi