Presmiješna klauzula u Mbappeovom ugovoru

Ima li potrebe za ovim?

Presmiješna klauzula u Mbappeovom ugovoru

Transfer napadača Monaca Kyliana Mbappea u PSG još uvijek nije ozvaničen, a ostali su još neki detalji oko kojih se dvije strane trebaju dogovoriti prije ponoći, odnosno prije kraja prelaznog roka. 

Naravno, PSG će platiti čak 166 miliona futni za usluge ovog igrača, ali transfer će biti nešto komplikovaniji nego što se mislilo. Kao što i ptice na grani već znaju, PSG je nedavno iskeširao čak 198 miliona funti kako bi u svoje redove doveo Neymara, tako da bi eventualnom kupovinom Mbappea u ovom prelaznom roku prekršili finansijski fair play. 

Upravo zbog toga oni namjeravaju da prvo dovedu na posudbu Mbappea, ali bi narednog ljeta bili obavezni da ga kupe za 166 miliona funti. Ipak, prezanimljivo je da će novi ugovor Mbappea imati klauzulu koja kaže da ako PSG ispadne iz Ligue 1 ove sezone, ova ekipa neće morati otkupiti ugovor ovog napadača. 

Naravno, da se ova sezona ponovi milion puta PSG ne bi ispao, tako da je ova klauzula potpuno bespotrebna, ali je svakako veoma zanimljiva. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi