Kršenje ugovora za Mbappea skupo bi koštalo PSG
Foto: EPA

Mbappe im je obavezna kupovina

Kršenje ugovora za Mbappea skupo bi koštalo PSG

Midhat Šljivak

Francuski velikan PSG ovog ljeta je potrošio ogroman novac na pojačanja.

Brazilca Neymara su Barceloni platili čak 222 miliona eura, te su tako napravili najveći transfer svih vremena.

Međutim, rukovodstvo PSG-a nije stalo samo na dovođenju fantastičnog Brazilca. S Monacom su završili posao oko Kyliana Mbappa za kojeg će izdvojiti čak 180 miliona eura.

Ipak, ovu cifru će platiti tek narednog ljeta. Mladi napadač će zbog financijskog fair playa ovu sezonu biti posuđen PSG-u iz ekipe Monaca, a PSG se obavezao da će ga narednog ljeta sigurno kupiti.

Oni su pristali na ugovor po kojem Monacu moraju isplatiti sumu od 180 miliona eura. Ako se to ne desi, PSG se suočava sa teškim posljedicama i kaznama od Francuske fudbalske federacije (FFF) i kršenja pravila bi ih skupo koštala pred početak naredne sezone. Ugovor je dakle obavezan i svaka promjena će ih skupo koštati.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jedina opcija napuštanja dogovorenih uslova je da PSG ispadne iz Ligue 1. Međutim, takav scenarij je definitivno nemoguć, pa će se drugi najveći transfer svih vremena potvrditi 1. jula 2018. godine.

Prelazak Mbappea na Park prinčeva trebao bi biti završen tokom ovog dana, a službeno će mladi fudbaler biti predstavljen nakon završetka obaveza u reprezentaciji Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi