Mbappe traži poseban uslov, PSG odlučio pristati

Odštetna klauzula u ugovoru

Mbappe traži poseban uslov, PSG odlučio pristati

E. Škorić

Francuski prvak PSG želi da zadrži Kyliana Mbappea i izvjesno je da će produžiti saradnju.

Mbappe bi potpisivanjem novog ugovora jednostavno osigurao PSG, koji bi mogao masno zaraditi njegovom prodajom u Real Madrid ili neki drugi evropski klub.

Real se najviše zanima za francuskog reprezentativca, svjestan je toga i sam Mbappe, ali i njegov klub. Mbappe je, prema pisanju francuskih mdija, odlučio da zatraži poseban uslov od Parižana kada je novi ugovor u pitanju.

Naime, on želi da klub ugradi određenu odštetnu klauzulu u ugovor kako bi u nekom trenutku u budućnosti mogao da ode, ako klub koji ga želi pristane da plati iznos. Navodi se da je i PSG spreman na taj potez, a vjeruje se da će se raditi o 222 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo da je to cifra koju je PSG platio Barceloni za kupovinu Neymara i za sada je rekordna kada su u pitanju nogometni transferi.

Uključivanje takve klauzule značilo bi da bi svaki klub koji postigne osobni dogovor s Mbappeom, uspio da ga dovede za 222 miliona bez obzira na to koliko ima ugovora sa Parižanima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi