Mbappe tvrdi da je 'nepristojno' koliko se danas plaćaju nogometaši
Mbappe je govorio o basnoslovnim ciframa koje se troše na igrače i ističe da je malo previše

I sam je svjestan da je to nemoguće zaustaviti

Mbappe tvrdi da je 'nepristojno' koliko se danas plaćaju nogometaši

Edmir Škorić

Mladi francuski nogometaš Kylian Mbappe smatra da su danas basnoslovne cifre koje se plaćaju klubovima ipak pretjerane.

Mbappe je jedan od najskupljih nogometaša u povijesti, a PSG ga je kupio za 180 miliiona eura, dok je rekorder Neymar koji je za 222 mil. eura prešao u PSG iz Barcelone.

"To je stvarno nepristojno, barem za mene koji dolazim iz skromne porodice, ali tržište je takvo, cijene rastu i ne možete to promijeniti", rekao je Mbappe, onda rekavši da ne želi nikoga da kopira.

"Ne želim biti kopija, želim da imam svoju priču, mislim da je dobro imati visoku dozu samopoštovanja".

Da li ima neki savjet za mlade?

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ne slušajte one koji sumnjaju u vas, uvijek vjerujte u svoje snove i nemojte da vas ubjeđuju kako su neke stvari nemoguće", kazao je Mbappe.

Top Komentari

Šaraf
Zatražio je 55 miliona eura neto za pet godina, a pored novca kao uslove je ugovor stavio stalno korištenje privatnog aviona, te je zatražio garanciju da će biti najplaćeniji igrač kluba ako osvoji Zlatnu loptu.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi