"Nisam imao magični napitak za Mbappea, ali moj plan je upalio"
(Foto: EPA) Kalidou Kulibaly je uspio zaustaviti Mbappea u meču 4. kola Lige prvaka u susretu u kojem su Napoli i PSG podijelili bodove (1:1).

Kalidou Kulibaly nakon odličnih partija protiv PSG-a

"Nisam imao magični napitak za Mbappea, ali moj plan je upalio"

Već odavno su mnogi mišljenja da je Napolijev Kalidou Koulibaly trenutno jedan od najboljih štopera na svijetu, ako ne i najbolji.

Vrijednost stamenog Senegalca se procjenjuje na skoro 100 miliona eura, a ista bi samo mogla rasti nakon njegove dvije sjajne partije protiv PSG-a u Ligi prvaka.

Koulibaly je sjajno odigrao protiv najvećih zvijezda PSG-a, a italijanski novinari su zaključili da je sigurno "začarao" fenomenalnog Kyliana Mbappea.

"Nisam imao nikakav magični napitak za Mbappea, jednostavno sam radio svoj posao. Svaki rival ima svoje prednosti i mane, tako da defanzivac mora pronaći pravi način da ga neutrališe. Mbappe je veoma, veoma brz. Vidjeli smo kako je igrao za Francusku na Mundijalu i kako igra u Ligue 1", istakao je Kulibaly za Afriquefoot, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jako ga je teško zaustaviti, tako da sam pokušao predvidjeti njegove kretnje. To mi je upalilo u utorak i sretan sam zbog toga".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti