Ah, taj Mbappe: Vrijedilo je čekati na prvi gol PSG-a!
(Foto: Screenshot) Mbappe je na večerašnjoj utakmici došao do jedanaestog gola u ovoj sezoni Ligue 1, dok je Neymar stigao do gola broj 9.

Ligue 1, 12. kolo

Ah, taj Mbappe: Vrijedilo je čekati na prvi gol PSG-a!

Duelom dvije prvoplasirane ekipe otvoreno je 12. kolo francuskog šampionata. PSG je ugostio ove sezone odlični Lille i upisao dosta tešku pobjedu rezultatom 2:1.

Napadao je PSG od samog početka, ali je Lille odolijevao i povremeno pokušavao učiniti nešto iz kontri.

Golova u prvom poluvremenu nije bilo, a otvaranje drugog je donijelo nešto sporniji tempo igre. Ipak, u 70. minuti PSG konačno probija odbranu Lillea.

Neymar je poslao loptu prema Mbappeu, jedan od defanzivac Lillea je pokušao presjeći ovaj pas, ali ipak lopta dolazi do Mbappea koji iz prve upućuje prelijep udarac i pogađa za vodstvo PSG-a od 1:0.

Dileme oko pobjednika riješio je Neymar u 84. minuti. On i Mbappe su sjajno odigrali dupli pas nakon kojeg lopta dolazi Bazilca koji postiže gol uz pomoć jednog fudbalera Lillea koji je skrenuo loptu i vjerovatno mu pomogao da prevari gostujućeg golmana.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena Lille je uspio ublažiti poraz pošto je Pepe u 93. minuti bio siguran sa bijele tačke. Ipak, nije bilo vremena da Lille pokuša uraditi nešto više.

PSG je nakon ove pobjede odmakao večerašnjem protivniku na velikih +11. Parižani su došli do 12 pobjede iz isto toliko susreta i sada imaju 36 bodova, dok Lille na drugom mjestu ima 25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi