Mađarski navijači na rasnoj osnovi vrijeđali Mbappea

Sramotno ponašanje

Mađarski navijači na rasnoj osnovi vrijeđali Mbappea

S. Grebović

Jučer su u drugom kolu grupe F snage odmjerili Mađarska i Francuska.

Na opšte iznenađenje mnogih, aktuelni prvak svijeta nije uspio da savlada Mađarsku, bilo je 1:1.

U vodstvo je domaće doveo Fiola pred kraj prvog poluvremena, da bi kasnije Griezmann u drugom poluvremenu golom spasio svoj tim.

Mađari su u ovoj utakmici imali podršku prepunog stadiona u Budimpešti, a najvatreniji navijači ove reprezentacije, popularne "Karpatske brigade" o kojima smo danas pisali, malo su izašli van okvira fer navijanja.

Naime, kako prenose francuski mediji, najžešće pristalice Mađarske su u jučerašnjoj utakmici na rasnoj osnovi vrijeđali Mbappea, oponašajući glas majmuna kad god bi zvijezda PSG-a primila loptu.

Ostaje da se vidi da li će UEFA istražiti ove navode i hoće podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Ko su žestoki navijači Mađarske?

Ovu grupu mađarskih huligana čini nekoliko radikalnih grupa ultrasa iz ove zemlje, a u organizaciji prednjače "Grieen Monstersi", jezgro navijača Ferencvaroša, koji prate klub na svakoj utakmici svog kluba.

Poznati su po ispadima, kao i otvorenoj mržnji prema jevrejskoj i romskoj zajednici u njihovoj zemlji, a nemaju ni najmanje simpatije ni prema pripadnicima LGBT populacije.

Top Komentari

arbajram
I u II Svjetskom ratu su bili na strani nacističke Njemačke. A i sada imaju Orbana. Dakle, očekivano
5 2
WOLF20
Cim nema pobjede idu izgovoru
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi