Tri spektakularna gola u velikoj pobjedi Lyona nad PSG-om

Sjajan meč za kraj vikenda

Tri spektakularna gola u velikoj pobjedi Lyona nad PSG-om

Večeras je odigran veliki francuski derbi Lyona i PSG-a koji je završen pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:1.

Otvaranje je za domaći tim bilo kao iz snova, jer je već u 2. minuti Lyon poveo sa 1:0. Strijelac fantastičnog pogotka za nekadašnjeg prvaka Francuske bio je Nabil Fekir, koji je iz slobodnog udarca sa više od 30 metara u stilu Juninha pogodio za vodstvo Lyona.

Vodeći gol Lavova ide na dušu i golmanu PSG-a Alphonseu Areoli koji nije bio najbolje postavljen, vjerovatno ne sluteći da će Fekir šutirati iz ove pozicije.

Nije bilo većih uzbuđenja sve do posljednjih trenutaka prvog poluvremena, a onda je u trećoj minuti nadoknade Kurzawa silovito iz voleja poravnao rezultat na 1:1. Vrijedi spomenuti da se nekoliko minuta prije toga povrijedio Kylian Mbappe, kojeg je zamijenio Julian Draxler.

U 57. minuti PSG je ostao sa igračem manje zbog isključenja Danija Alvesa, koji je zbog prekršaja dobio direktan crveni karton. Parižani nisu izgledali tako loše sa igračem manje na terenu, ali Lyon je u nekoliko navrata bio blizu novog vodstva.

Rezultat 1:1 bio je na snazi sve do samog kraja utakmice, a onda je uslijedila velika radost za domaće navijače. Rezervista Memphis Depay je u četvrtoj minuti nadoknade postigao spektakularan gol za pobjedu Lyona.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trijumf Lyona vratio je kakvu-takvu neizvjesnost Ligue 1 jer PSG više nema dvocifrenu prednost u odnosu na prve konkurente. Istina, Parižani su i dalje čvrsto na prvom mjestu sa 56 bodova, Lyon ima 48, Marseille 47 a Monaco 46 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi