Mbappeov 'show' u Srbiji: Anegdota iz hotela postala hit

Zbog njega danas drhte odbrane

Mbappeov 'show' u Srbiji: Anegdota iz hotela postala hit

Paris Saint-Germain večeras će od 21:00 sati gostovati Crvenoj zvezdi u sklopu 6. kola grupne faze Lige prvaka.

Veliku opasnost po gol crveno-bijelih će, između ostalog, predstavljati Kylian Mbappe za kojeg mnogi stručnjaci tvrde da je najbolji igrač svijeta i talenat koji je predodređen za osvajanje Zlatne lopte. 

Uoči utakmice Mbappe je podsjetio kako je u Srbiju imao priliku dolaziti i ranije, tačnije u martu 2016. godine sa mladom reprezentacijom Francuske, a tada je doživio i 'show' u hotelu zbog malenog miša. Tu anegdotu je ispričao međunarodni sudac Zdravko Jokić koji je bio direktor kvalifikacijskog turnira.

"Noć prije utakmicu na parkiralištu sam zatekao jednog igrača Francuske i konobara iz hotela. Dečko blage naravi, fino odgojen, ali preplašen i u šoku. Ni za živu glavu nije želio natrag u svoju sobu, jer je u njoj, čim je ušao, čuo glasan cijuk i ugledao miša", prepričao je Jokić za Novosti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe se, prema Jokićevim riječima, na kraju negdje oko ponoći vratio u sobu i sutradan bio ubjedljivo najbolji igrač na terenu u Kragujevcu. Francuska je pobijedila s 1:0 Srbiju upravo njegovim golom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi