Šta se dešavalo sa glasovima za Zlatnu loptu?
(Foto: EPA) Nedugo nakon što je Modriću uručena Zlatna lopta pojavile su se prve kontroverze oko izbora pošto je novinar iz Trinidada i Tobaga Lasana Liburd izašao u javnost i poručio da su njegovi glasvoi upisani porešnim redoslijedom

"Taj čovjek ne postoji..."

Šta se dešavalo sa glasovima za Zlatnu loptu?

Kapiten Vatrenih i veznjak Real Madrida Luka Modrić je u ponedjeljak stavio krunu na svoju blistavu karijeru pošto mu je u Parizu uručena prestižna Zlatna lopte.

Nagradu dodjeljuje prestižni France Football, a glasove osigurava 180 novinara i dopisnika iz cijelog svijeta. Nedugo nakon što je Modriću i uručena Zlatna lopta pojavile su se prve kontroverze oko izbora pošto je novinar iz Trinidada i Tobaga Lasana Liburd izašao u javnost i poručio da su njegovi glasvoi upisani porešnim redoslijedom.

Tu očigledno nije bio kraj kontroverzama pošto je sada u javnost isplivala informacija da je u glasanju za Zlatnu loptu učestvovao i izmišljeni novinar.

Ko je Abdou Boina?

Čovjek po imenu Abdou Boina je, prema zvaničnom izvještaju, glasao i svoje glasove dao redom Mbappeu, Modriću, Ronaldu, Hazardu i Salahu. Problem je, međutim, što taj čovjek izgleda ne postoji.

Riječ je navodno o novinaru sa Komora, afričke ostrvske države, ali je Marca došla do informacija da novinar Abdou Boine ne postoji, te da je naveden kao uposlenik portala Abaladcomores.com koji je ugašen već nekoliko godina.

"Mislio sam da umišljam kada sam pročitao da Albalad Comores još postoji. Taj portal se ugasio prije šest godina, a novinar po imenu Abdou Boina nikada tamo nije radio. Imali smo dva sportska novinara i to Abdoula Youssoufa za francusko izdanje i Sharifa Ousseinea za arapsko", poručio je "pravi" novinar sa Komora Toiminoua Abdoua.

Osim Abdoue oglasio se i predjsednik Novinarskog udruženja Komora, Stephane Ahmadi i potvrdio navode svog kolege.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Čovjek imena Abdou Boina ne postoji. Mogao bih shvatiti da je ovo greška France Footballa, da taj čovjek postoji u nekom drugom mediju, ali on uopšte ne postoji", poručio je Ahmadi.

Čudne stvari su se dešavala tokom glasanja za Zlatnu loptu, nema šta...

Top Komentari

Edin Merlin
Sve mi nesto vonja na Florentino Perez i ostala govna iz RM ! Ako je neko zasluzio tu nagradu,onda je to RONALDO !
20 19
izvoristine
Koja bi budala pozelela u timu Modrica prije Ronalda, Mesija, Salaha, Kantea itd. Modric tek nefdjee 15 ti po redu. Real Madrid sa ovakvim namjestaljkama sve vise gubi navijaca i nadam se da ce ostati ove god bez i jednog trofeja.
17 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi