Mbappeova inspiracija su dva davno penzionisana nogometna majstora

Francuz im se divi

Mbappeova inspiracija su dva davno penzionisana nogometna majstora

Edmir Škorić

Francuski napadač PSG-a Kylian Mbappe poznat je po svojoj eksplozivnosti i brzini s loptom u nogama.

Sjajni napadač razvio je stil koji ga čini razornim s loptom, ali i učinkovitim bez nje zbog svoje brzine i inteligentnih pokreta te dobrog osjećaja za ulazak u prazan prostor.

Ovaj 23-godišnjak pored sebe ima Lionela Messija i Neymara koji više vole da kontrolišu loptu. što njemu daje veće mogućnosti i čini ga još opasnijim po sve odbrane na svijetu.

"Igram s nekoliko igrača koji vole imati loptu pod nogama - Messijem i Neymarom - a ja sam igrač koji može da stvara puno šansi sa svojim kretanjem bez lopte", objasnio je Mbappe.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

“Mogu i ja dodirnuti loptu, ali mogu se istovremeno dobro kretati bez lopte kako bih stvorio prostor za druge i sebe. Radimo na tome na treninzima, ali to je i prirodna kvaliteta", dodao je.

Upitan da navede imena igrača koji su ga inspirirali da igra na taj način, rekao je: "Kao francuski igrač, mogli bismo reći Thierry Henry, to je normalno. Ali i Ronaldo Nazario. Želim biti takav tip kompletnog igrača. Radim svaki dan da budem dobri kao oni", zaključio je napadač Parižana.

Top Komentari

Windy
tačno vas gledam portal vode navijaci barcelone, liverpoola i 1 ili 2 real madrida haha i takmicite se ko ce koga hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi