McClaren za 22 mjeseca dva puta dobio otkaz u istom timu

Derby ga ponovo otpustio

McClaren za 22 mjeseca dva puta dobio otkaz u istom timu

Nekadašnji selektor reprezentacije Engleke Steve McClaren ponovo je dobio otkaz u ekipi Derby Countyja.

McClaren je za novog/starog trenera Derbyja imenovan u oktobru prošle godine, a otkaz je dobio nakon samo nekoliko mjeseci.

Naime, Derby je imao visoke ambicije ove sezone, ali u posljednje vrijeme bilježe sve slabije rezultate te imaju tri poraza u posljednjih pet mečeva. Upravo zbog toga uprava ovog kluba se odlučila zahvaliti McClarenu po drugi put u posljednje tri sezone.

McClaren je prvi put sjeo na klupu Derbyja na ljeto 2013. godine. Prije toga bio je trener između ostalog Middlesbrogha, reprezentacije Engleske, Twentea, Wolfsburga i Nittingham Foresta, a između dvije epizode na klupi Derbyja vodio je ekipu Newcastle Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi