Izluđivao je reprezentativce BiH, a sada se pridružuje bajci o kojoj svi pričaju

Potez o kojem svi pričaju

Izluđivao je reprezentativce BiH, a sada se pridružuje bajci o kojoj svi pričaju

Esmer Oštraković

Uprava Wrexhama nastavlja da radi velike stvari kada je riječ o ovom klubu, a to najbolje pokazuje ime igrača koji bi ubrzo trebao da potpiše za ovaj klub.

Radi se o kapitenu reprezentacije Irske, Jamesu McCleanu, kojeg jako dobro poznaje u bh. javnost obzirom da je igrao protiv naše selekcije.

McClean je jedan od najpopularnijih igrača u Wiganu, ali je odlučio da napusti ovaj klub i da karijeru nastavi u Wrexhamu.

Wrexham se ove sezone vratio u profesionalni fudbal u Engleskoj, te će nastupiti u 4. rangu takmičenja, a jasno je da će ovo biti ogromno pojačanje za njih.

Radi se o igraču koji ima 100 nastupa za svoju reprezentaciju, što najbolje govori o kakvom igraču se radi.

Oglasi

Sve ovo potvrdio je Daniel McDonnell na svom Twitter nalogu.

"James McClean je jako blizu potpisa za Wrexham, kojeg drže ulagači iz Hollywooda", napisao je Mc Donnell.

McClean ima preko 200 nastupa u Championshipu, preko 150 nastupa u Premiershipu, a to najbolje govori o kakvom se igraču radi.

Svoju karijeru je počeo u rodnom gradu Derryju koji napušta 2011. godine kako bi prešao u ekipu Sunderlanda.

Tamo se zadržao dvije sezone, a zatim rpavi transfer u Wigan iz kojeg dvije godien kasnije prelazi u West Brom.

Nakon West Broma igrao je za Stoke City, te se 2021. godine ponovo vratio u Wigan koji sada napušta i prelazi u Wrexham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi