McKennie: Osjećao sam veliku dužnost, znao sam da je bilo pravo mjesto i pravo vrijeme

Mladi Amerikanac

McKennie: Osjećao sam veliku dužnost, znao sam da je bilo pravo mjesto i pravo vrijeme

E. Škorić

Weston McKennie, mladi nogometaš Schalkea, u subotu se proslavio tako što je odao počast ubijenom Afroamerikanci Georgeu Floydu.

Georgea je ubio policajac, a američki tamnoputi nogometaš iz Schalkea odlučio je pred milionima gledatelja izraziti počast nesretno ubijenom Georgeu. On je nosio crnu vrpcu tokom utakmice protiv Werdera na kojoj je pisalo: "Pravda za Georgea".

"Osjećao sam se kao da je to moja odgovornost i moja dužnost, posebno američka, a situacija se događa u Americi", mi je McKennie u jednom intervjuu, dodavši:

„I osjećao sam se kao da je to najbolja i najveća platforma koju mogu upotrijebiti za širenje svijesti. Naravno, možda se neki ljudi ne slažu s tim, ali to je njihovo mišljenje, ali ja sam osjećao da sam dužan i odgovoran da izađem da potražim pravdu za Georgea Floyda. Ovo je problem koji traje predugo".

"Mi smo jedina nogometna liga koja se trenutno igra. Sve su oči uprte u Bundesligu. Tako sam se osjećao kao da nema boljeg načina i nema boljeg vremena nego sada",. priznao je Weston.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kaže da su video u kojem policajac guši čovjeka koji leži na podu vidjeli i njegovi saigrači.

"Mnogi moji suigrači su to vidjeli i također su zgroženi. To je nešto što vas dotiče na drugačiji način. Previše je i na to treba obratiti pažnju. Treba prestati. Ovo više nije nesreća", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi