Potez mladog veznjaka Schalkea je vijest dana, ali u toj borbi nije sam

Bunt Amerikanca

Potez mladog veznjaka Schalkea je vijest dana, ali u toj borbi nije sam

E. Škorić

Weston McKennie, mladi veznjak Schalkea, imao je posebnu poruku tokom meča protiv Werdera.

Schalke je poražen u Gelsenkirchenu od Werdera, ali u svijet je otišla vijest o potezu McKenniea, koji je odlučio da izrazi bunt protiv nasilja nad Afro-amerikancima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Brojne sportske zvijezde digle su glas protiv policijske torture nakon snimka o brutalnoj smrti Georgea Gloyda koja je izazvala žestoke sukobe u SAD i osudu javnosti.

McKennie je američki nogometaš, a na utakmici s Werderom izašao je s trakom oko ruke na kojoj je pisalo: "Pravda za Georgea".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I Michael Jordan se uključio u cijelu priču, pa je preko kompanije Nike uputio poruku i pozvao ljude da ne žmire pred problemom rasizma i da reaguju na takva dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti