Meč odigran u katastrofalnim uslovima: HŠK Zrinjski razbio FK Tuzla City

Pobjeda Plemića

Meč odigran u katastrofalnim uslovima: HŠK Zrinjski razbio FK Tuzla City

E. Škorić, foto: V. Bernadić

U jednom od derbija 16. kola Premijer lige BiH Zrinjski je savladao Tuzla City s 4:0.

Nogometaši Zrinjskog najavljuju potpuni izlazak iz rezultatske krize, a pod vodstvom novog trenera Nenada Gagre očitali su lekciju ove sezone sjajnoj ekipi Tuzle City, koja danas i nije bila na svom nivou.

Već na startu meča Rustemović prijeti gostima i najavljuje šta bi moglo da se desi na neuslovnom terenu Pod Bijelim brijegom, zbog čega je bilo i upitno današnje odigravanje utakmice. U šestoj minuti Plemići preko Frane Čirjaka dolaze do vodstva. Čirjak je šutirao, a lopta je na putu do gola zakačila Hadžanovića što je rezultiralo pogotkom.

U 34. minuti bilo je 2:0, pošto je Kunić postigao skoro pa identičan pogodak kao onaj Čirjaka za 1:0. Opet je lopta na putu do gola zakačila jednog igrača gostiju iz Tuzle.

Na 3:0 povisio je Mandić u 64. minuti nakon ubačaja Tičinovića sa strane, da bi potom Stanić u 80. ovjerio trijumf Zrinjskog.

Zrinjski je sada peti sa 26 bodova, a današnji rival Tuzla City ostaje četvrti sa bodom više u odnosu na Plemiće. Ispred su Sarajevo, (32), Željezničar (29) i Borac (27).

Zrinjskom slijedi teško gostovanje u Banjaluci kod Borca, a Tuzla City na Tušnju, poslije reprezentativne pauze, dočekuje Čelik.

Zrinjski - Tuzla City 4:0

Zrinjski: Brkić, Gojković, Čirjak, Zlomislić, Kunić, Barbarić, Ibanez, Rustemović, Mandić, Tičinović, Kadušić.

Tuzla City: Fejzić, Crnkić, Beganović, Kojić, Ramić, Terzić, Hadžanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bhodzic
Sad se vidi šta je Amar mislio pod "lošim terenom". i bio je u pravu..
2 4
simin_han
Baljicu konju
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi