Mečevi zbog kojih će Džeko ostati vječno omiljeni "Građanin"

Mečevi zbog kojih će Džeko ostati vječno omiljeni "Građanin"

Tottenham - Manchester City 1:5 (28.8.2011.)

A. Haznadarević

Sada već bivši saigrači iz redova Manchester Cityja, redom se sa izjavama punim poštovanja opraštaju od Edina Džeke, želeći mu se najbolje u nastavku karijere, a ista je stvar i sa samim navijačima koji nisu, i neće zaboraviti šta je sve "Big Ed" učinio za njihov klub.

Po ličnom učinku, vjerovatno i najbolja utakmica koju je Edin Džeko ikada odigrao u karijeri. Tog 28. avgusta je doslovno sam demolirao Tottenham na White Hart Laneu, zabivši popularnim Spursima čak četiri gola. Pogađao je Džeko tada i lijevom i desnom nogom i glavom i sa distance. Bio je to meč tek trećeg kola, nakon kojeg je već bio prvi strijelac lige sa čak 6 golova na kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije