Mechelen remizirao sa Ostendeom, Karahmet ušao u finišu

Jupiler liga Belgije

Mechelen remizirao sa Ostendeom, Karahmet ušao u finišu

Mechelen i Ostende podijelili su bodove u 26. kolu Jupiler lige Belgije, a rezultat je na kraju meča glasio 1:1.

Makedonac Trajkovski doveo je Mechelen u vodstvo u 39. minutu, a konačnih 1:1 postavio je Fede Vico četiri minuta prije kraja. Senad Karahmet ušao je u igru u samom finišu utakmice.

Mechelen je na 12. mjestu sa 28 bodova, dok je Ostende deseti sa dva boda više.

Waregem je opravdao ulogu favorita u utakmici protiv Cercle Bruggea, pobijedivši rezultatom 2:1 na domaćem terenu.

Domaćin je poveo u 34. minutu preko Caceresa, a dva minuta kasnije rezultat poluvremena postavio je Kabananga. U nastavku nije bilo pogodaka sve do 79. minuta kada za 2:1 pogađa D'Haene.

Waregem je sada četvrti sa 48 bodova koliko ima i Anderlecht na trećem mjestu, dok je Cercle Brugge jedanaesti sa 30 bodova.

Derbi začelja igrali su Beveren i Leuven, a minimalnim rezultatom meč je pripao domaćem timu. Dugo je gostujući tim odolijevao napadima Beverena, ali je kapitulaciju potpisao ipak u 79. minutu kada je pogodio Oumarou.

Muhamed Subašić u gostujućem timu nije konkurisao za utakmicu. Beveren je na 14. mjestu sa 25 bodova, dok je Leuven jedno mjesto ispod sa dva boda manje.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jedan od derbija kola igrali su Lierse i Genk, a meč je na kraju pripao gostima koji su također slavili minimalnim rezultatom.

U dosta tvrdoj utakmici Genk je protiv Liersea do bodova došao pogotkom u 81. minutu preko Goriusa. Genk je šesti sa 41 bodom, a Lierse deveti sa 30 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.