Mechelen slavio, Dialibi svih 90 minuta

Mechelen slavio, Dialibi svih 90 minuta

Odigrano je večeras pet utakmica belgijskog prvenstva u kojima nije bilo većih iznenađenja. Mechelen našeg nekadašnjeg mladog reprezentativca Boubacara Dialibe slavio je protiv Beerschota sa 2:1.

U prvom današnjem susretu belgijskog prvenstva remizirali su Lokeren i Gent. Oba gola u postignuta u prvom poluvremenu. De Ceulaer je doveo domaće u vodstvo, da bi rezultat izjednačio Mareval.

 

Mechelen je preokretom došao do tri boda protiv Beerschota. Losada je u prvom poluvremenu doveo goste u vodstvo, ali u drugom dijelu domaći su golovima Cordara i Goruisa došli do punog plijena na ovom susretu. Dialiba je odigrao cijeli susret.

 

Na utakmici između Leuvena i Cercle Bruggea viđena je golijada. Gosti su slavili sa 3:2. Za Leuven golove su postigli Ogbu i Dejmek, dok su za Cercle Brugge pogađali Vetokele, Martens i D'Haene.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

 

Genk je golovima Bentekea i De Bruynea došao do pobjede nad Monsom. Za domaće pogodio je Van Imschoot i tako postavio konačan rezultat 2:1. St. Truiden i Lierse su remizirali. Gosti su došli u vodstvo preko Marića, ali je Menga izjednačio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.