Željin partner od gotovog napravio veresiju: Fenjeraš im zadao "završni" udarac

Bili su lideri

Željin partner od gotovog napravio veresiju: Fenjeraš im zadao "završni" udarac

Haris Zilić

Partner FK Željezničar ekipa Medaema napravila je od gotovog veresiju u Premier ligi Gane.

Ekipa je veći dio prvenstva provela kao lider, a sada je pet kola prije kraja na četvrtoj poziciji sa 46 bodova, sedam manje od trenutnog lidera Hearts of Oak.

U posljednjih pet mečeva Medeama je upisala tri porazaa, posebno boli onaj od fenejraša Inter Aliesa rezultatom 3:0.

Prvenstvo u Gani se nastavlja 26. juna, a Medaema u 30. kolu dočekuje ekipu King Fasial koja je na 15. poziciju u borbi se za opstanak u društvu najboljih.

Medaema je i jedan od nasjkupljih timova u ganskoj Premijer ligi, a trenutno vrijede 1,8 miliona erua. Navjrijedniji fudbaler je 23-godišnji defanzivac Ali Outtara sa 100.000 eura.

Podsjećanja radi, Medaema akademija i njihov prvi tim ima u planu nekada u budućnosti da doputuje u BiH kako bi zajedno trenirali sa FK Željezničar, s ciljem zbližavanja dva kluba, razmjene talenata i uspostavljanja komercijalnog odnosa koji bi bio na obostranu korist.

Također je planirana interakcija između navijača dva kluba putem društvenih mreža s obzirom na to da je FK Željezničar već započeo digitalizaciju i komercijalizaciju svog kluba.

Top Komentari

C.Banks
Gasi mašinu, motaj kablove, dovodi u Želju sve što valja
1 2
_ZIJAGA_
I PARTNERSKI KLUB forsira JUNIORE kao i ZELJO sa MLADIM BEKRICEM..ko ne riskira, taj ne PROFITIRA..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi