Rijetko gdje se dobijaju takve nagrade za igrača utakmice kao kod afričkog partnera Željezničara

Partnerstvo će trajati tri godine

Rijetko gdje se dobijaju takve nagrade za igrača utakmice kao kod afričkog partnera Željezničara

A. Čaušević

FK Željezničar je prošle sedmice potpisao trogodišnji partnerski ugovor sa klubom iz gane Medamea SC. 

Medaema SC je jučer imala razočaravajući dan jer je ostala bez pobjede baš kao i Plavi sa Grbavice koji su u okviru bh. Premijer lige odigrali s Veležom 2:2 te tako produžili niz bez pobjede. 

Na drugoj strani klub iz Gane je bio domaćin West African akademiji u domaćem prvenstvu te je izgubio s 1:2 bez obzira na rano vodstvo preko Princea Opoku Agyemanga. 

S ovim porazom Medaema je ostala treća na tabeli te je nakon remija za vikend protiv Libertyja ponovo ostala bez punog plijena. 

Posebnu pažnju privukla je nagrada za igrača utakmice koja je poslije meča dodijeljenja igraču domaćina, Babu Musahu.

Naime, Musah je dobio mašinicu za brijanje što se definitivno može smatrati zaista originalnom nagradom za najboljeg pojedinca meča jer se obično za tu nagradu daje neki manji trofej ili suvenir.

Oglasi

[facebook]https://www.facebook.com/medeamasc/posts/422205782281435[/facebook]

Podsjećanja radi, Medeama akademija i njihov prvi tim ima u planu nekada u budućnosti da doputuje u BiH kako bi zajedno trenirali sa FK Željezničar, s ciljem zbližavanja dva kluba, razmjene talenata i uspostavljanja komercijalnog odnosa koji bi bio na obostranu korist.

Također je planirana interakcija između navijača dva kluba putem društvenih mreža s obzirom na to da je FK Željezničar već započeo digitalizaciju i komercijalizaciju svog kluba. Dužina planiranog partnerstva je tri godine. 

"Međunarodna strategija kluba temeljni je stub naših planova rasta i uspjeha, a ovo partnerstvo otvara FK Željezničar upliv u fudbalske zajednice, izdiže dodatno imidž našeg kluba u Gani i Africi i među Afričkom i Ganskom dijasporom u regiji Balkana, kao i u Evropi i Londonu, koje su ekonomski i finansijski veoma utjecajni.

Ovakvi potezi također dižu globalni rejting Želje i višestruko povećavaju šanse pronalaženja globalnih sponzora koji u nama počinju da prepoznaju globalni brend, a ne lokalni fudbalski klub", rekao je predsjednik Plavih Samir Cerić poslije ozvaničenja saradnje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Samo da im hakeri ne uniste interakciju izmedju navijaca.. Obecao je Baba Musah prodat ovaj aparat za pomoc zelji.. Strani investitori dolaze !!
9 1
starigrad
E ČUJ u Gani bili prvi. Kako se povezane sa Željom padoše na treće mjesto. Hahahahaha
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi