Legendarni Šojka novi šef struke NK Međugorje

Nakon Pandže još jedna "bomba"

Legendarni Šojka novi šef struke NK Međugorje

A. Beganović

NK Međugorje imenovao je nekadašnjeg fudbalera Veleža, Brotnja, Panioniosa, Atromitosa i OFI Crete, Davora Juričića Šojku za novog šefa stručnog štaba.

Legendarni Davor Juričić Šojka, novi je šef stručnog štaba NK Međugorje, koji u aktuelnoj sezoni ima velike ambicije, odnosno jedni cilj je ulazak u Drugu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Prije nekoliko dana kao bomba u bosanskohercegovačkim medijima je odjeknula informacija da je nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Boris Pandža, pojačao redove Međugorja.

Priključio se Pandža tako nekim poznatim igračkim imenima, koja danas nastupaju za ovaj klub u kantonalnoj ligi. Luka Miletić, Nino Vasilj, Marko Bencun, Mile Pehar i Pero Stojkić su tako dobili saigrača koji bi im trebao biti od velike pomoći na zelenom terenu, ali i van njega - da ionako sjajnu atmosferu u klubu podigne na viši nivo, ako je to moguće.

No, ambiciozna Uprava kluba na čelu sa Nikom Dodigom, vlasnikom sportskog centra u Međugorju, jedinstvenog u ovom dijelu regiona, nije stala na dovođenju Pandže.

Naime, čelni ljudi kluba, svjesni da gore nabrojana igračka imena, na klupi moraju imati i čovjeka od kojeg i u poznim igračkim godinama mogo dosta toga naučiti, za šefa struke su angažovali nekadašnjeg fudbalera Veleža, Panioniosa, Atromitosa i OFI Crete, legendarnog Davora Juričića Šojku.

Šojka je dugo godina u trenerskim vodama, trenirao je ranije Međugorje, pa zatim Brotnjo, Drinovce, a malo poznati hrvatski klub Konavljanin, doveo je do četvrtfinala Kupa Hrvatske.

Inače, novi trener Međugorja dolazi iz fudbalske porodice. Njegov brat Nikola je također poznati fudbaler. Zajedno su na zalasku karijere predvodili Brotnjo do historijskog naslova prvaka prvaka Bosne i Hercegovine, a Nikolin sin Luka je dobro poznato ime bosanskohercegovačkoj javnosti.

Nastupao je Luka za Široki Brijeg, Šibenik i Željezničar, a trenutno je prvo ime klupskog fudbala u Armeniji, gdje brani boje aktuelnog prvaka Pyunika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi