Među 30 je najboljih na svijetu, ali u reprezentaciji više nikada neće igrati!

Završena priča

Među 30 je najboljih na svijetu, ali u reprezentaciji više nikada neće igrati!

France Football je prije nekoliko dana objavio listu kandidata za prestižnu Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača u 2018. godini.

Među kandidatima se našao i napadač Real Madrida Karim Benzema, pa je sudeći po toj činjenici Francuz među 30 najboljih fudbalera svijeta.

Ipak, ne može se Benzema pohvaliti pretjerano dobrom formom u prošloj sezoni u kojoj je postigao 12 golova u dresu Kraljeva. Ipak, uspio je sa Realom osvojiti trofej Lige prvaka treći put u nizu.

Jasno je da ovaj 30-godišnjak još uvijek itekako može pomoći svojoj ekipi, ali je isto tako jasno da gotovo sigurno više nikada neće obući dres reprezentacije Francuske.

Benzema nije igrao za Francusku od 2015. godine, svađe sa Deschampsom i skandala sa iznuđivanjem i "privatnim snimkom" na kojem se našao Mathieu Valbuena.

Ako je postojala i najmanja šansa da će se Benzema jednog dana vratiti u reprezentaciji, čini se da nakon zadnjih izjava predsjednika Fudbalske federacije Francuske dileme više nema.

"Vjerujem da je reprezentacija završena priča za njega, posebno jer možda i nije bio najspreminiji u zadnje vrijeme", izjavio je za Ouset France predsjednik FFF-a Noel Le Graet.

"Prošle su tri ili četiri godine od tog slučaja. Presuda je trebala biti donijeta mnogo ranije. To je otežalo stvari za nas", prokomentarisao je La Graet za kraj i skandal sa Valbuenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi