Među "izdajnicima" je i bivši bh. selektor

Igrači koji su nastupali i za Barcu i za Real Madrid

Među "izdajnicima" je i bivši bh. selektor

Edmir Škorić

Još 24 sata ostala su do prvog El Clasica ove sezone. Nakon kiksa Barce na Anoeti i teško izvučenog boda Reala na Mestalli, ekipe su bodovno izjednačene, što donosi dodatnu draž sutrašnjem spektaklu.

Obje momčadi imaju po 36 bodova, s time što Barca ima nešto bolju gol-razliku. Dosad su Barcelona i Real u međusobne ligaške dvoboje ulazili samo pet puta bodovno poravnati. Dogodilo se to u sezonama 1951./1952., 1953./1954., 1957./1958., 1959./1960. i posljednji put 2009./2010.

Inače, postoje igrači koji su u prošlosti nosili dres i jednog i drugog španskog velikana. Istina, takvi obično nisu omiljeni kod navijača i često su se nazivali "izdajnicima".

Među najpoznatijim igračima koji su nastupali i za Barcu i za Real je Brazilac Ronaldo, koji je sezone 1996/97 igrao u Barceloni, a od 2002. do 2007. je bio član kraljevskog kluba.

Luis Figo je u Barceloni proveo pet godina prije nego je 2000. potpisao za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši selektor BiH, Robert Prosinečki, igrao je također za oba kluba, a na listi velikih igrača koji su bili spremni da ponesi etiketu 'izdajice' su i Michael Laudrup, Hagi, Celades, Luis Enrique, Alfonso, Dani, Julien Lopetegui, Nando Munoz, Miquel Soler, Samuel Eto'o, Javier Saviola, Luis Milla, Bernd Schuster, Ricardo Zamora, Samitier, Juan Hilario Marrero i Alfonso Albeniz.

Postavlja se pitanje ko bi mogao sljedeći da bude 'izdajnik'...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DobarDan
Ko je bivsi BH selektor ? Jbo ga tekst i majka..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi