Može li Messi srušiti Benzemin rekord? Ko će sutra ispisati novu stranicu povijesti El Clasica?

Hoće li padati novi rekordi?

Može li Messi srušiti Benzemin rekord? Ko će sutra ispisati novu stranicu povijesti El Clasica?

Edmir Škorić

U srijedu navečer od 20 sati igra se veliki španski derbi između Barcelone i Real Madrida.

Iako možda ni jedni ni drugi nisu ove sezone na nivou na kakvom obično budu, sutrašnji meč izaziva veliku pažnju diljem svijeta.

Bit će to novi El Clasico i prilika za nove rekorde koji se često ruše bez obzira što su u prošlosti ove utakmice igrali velikani poput Di Stefana, Ronalda, Raula, Xavija, Inieste...

Messi će sutra da izjednači rekord Xavija i da zaigra svoj 42. El Clasico, a toliko nastupa imau i Realovi Pasco Gento i Manolo Sanchis. Ipak, Sergio Ramos je ispred svih i on će sutra odigrati svoj 42. derbi protiv Real Madrida.

Što se tiče golova i asistencija, Messi je neprikosnoven sa 26 golova i 14 asistencija na 41 utakmici. Najbliži su mu nekadašnji igrači Reala Di Stefano i Ronaldo sa po 18 golova.

Messi je ujedno jedan od pet igrača koji su uspjeli da postignu dva hat-tricka u derbijima Barca - Real. Prethodno su to uspjeli Luis Suarez, Jaime Lazcano, Santiago Bernabeu, Paulino Alcantara i Ferenc Puškaš.

Inače, rekord najbržeg gola u klasicima drži Karim Benzema, koji je 10. decembra 2011. godine postigao najbrži gol u povijesti El Clasica, kada je golmana Barce matirao nakon samo 21 sekunde.

Upravo to bi mogao da bude novi izazov i za Messija, ali teško je očekivati da će Argentinac tako brzo zabiti pogodak u jednom El Clasicu, no nikad se ne zna.

Messi je rekorder i po tome što je najmlađi strijelac u povijesti Clasica sa 19 godina, osam mjeseci i 14 dana, ali njegov saigrač Ansu Fati ima priliku da to učini sa samo 17 godina, naravno ukoliko dobije sutra šansu.

S druge strane taj rekord bi mogli da sruše Rodrygo (18) ili Vinicius (19 i pet mjeseci).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možemo dakle da očekujemo neke nove rekorde, ali Messi je neprikosnoven kada su u pitanju učinci na El Clasicu.

Ovdje pročitajte kompletnu ponudu za utakmicu Barcelona - Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjo
jest Ramos je daleko ispred svih sa 42 utakmice (isto kao i Messi sutra) i da, zaigrat ce protiv Real Madrida. Hej moj glupane novinaru, moze li se ista normalno napisati
11 0
BobPaisley
...glupog clanka majko mila...vi se ovdje ozgleda takmicite ko ce vecu glupost napisati...o gramatickim greskama necu ni pricati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi