Medunjanin dobar u porazu njegovog tima protiv DC Uniteda
Foto: EPA

DC United savladao Philadephiju

Medunjanin dobar u porazu njegovog tima protiv DC Uniteda

D. Rakanović

DC United je na domaćem terenu savladao Philadelphia Union sa 2:1, u okviru četvrtog kola MLS lige. 

U sastavu Philadelphije se našao bh. veznjak Haris Medunjanin koji je odigrao svih 90 minuta i odigrao dobar meč.

Ekipa iz glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država riješila je pitanje pobjednika već u prvom poluvremenu, iako je Philadelphia tokom cijele utakmice imala inicijativu i više pokušaja prema golu, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. 

DC United je poveo u 18. minutu golom Josea Guillermo Ortiza, a domaći su uduplali prednost samo devet minuta kasnije kada je iz penala bio siguran Luciano Acosta. S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. 

U drugom dijelu igre gosti su još jače napadali u nadi da će doći do preokreta. 

Igrala se 71 minuta kada je Philadelphia uspjela savladati danas odličnog golmana DC-a Billa Hamida, nakon odbijene lopte Charles Sapong je uspio postići gol za 1:2. 

Do kraja utakmice smo gledali inicijativu Philadelphije u pokušaju da naprave preokret, ali su ti pokušaji ostali bezuspješni. 

Philadelphija nakon četiri kola MLS lige zauzima posljednju 11 poziciju u Istočnoj konferenciji sa samo dva osvojena boda, dok se DC United nalazi osmoj poziciji sa četiri boda.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi