Medunjanin: Nadam se da smo nešto naučili

Maccabi prokockao nemoguće protiv Zenita

Medunjanin: Nadam se da smo nešto naučili

Ni dva gola Medunjanina, ni vodstvo od 3:0 do 77. minute nisu bili dovoljni Maccabiju da pobijedi Zenit u 1. kolu Evropske lige.

To nije bilo dovoljno čak ni za osvajanje jednog boda jer je Zenit do kraja utakmice postigao čak četiri gola i napravio jedan od najvećih preokreta u historiji evropskih klupskih takmičenja.

Bez obzira na poraz, najbolji igrač utakmice bio je naš Haris Medunjanin. Dvostruki strijelac je nakon utakmice ipak bio razočaran, što je i normalno.

"Nije bilo profesionalno s naše strane da se tako opustimo. Moramo znati da se utakmica igra ne 90, već 95 ili 96 minuta. Ovo nam se događa već drugi put - prvo protiv Beitara, a sada i protiv Zenita. Moramo ostajati fokusirani sve dok utakmica ne završi", rekao je Medunjanin, te nastavio:

"Poraz je nevjerovatan ali takve se stvari dešavaju u fudbalu. Svi smo bili u šoku. Poremetio nas je i crveni karton za našeg igrača koji možda nije zaslužio da bude isključen, ali ne želim pričati o sucima. Igrali smo sjajno 80 minuta, dominirali smo protiv ekipe koja je izuzetno iskusna u evropskim takmičenjima ali smo posustali. Nadam se da smo nešto naučili iz ovoga".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako budemo igrali kao u većem dijelu utakmice protiv Zenita, onda imamo dobre šanse da se plasiramo u drugi krug", zaključio je naš fudbaler.

Maccabi i Zenit se nalaze u grupi D gdje su smješteni još AZ Alkmaar i Dundalk. Situacija nakon prvog kola je takva da ruski tim ima 3 boda, Alkmaar i Dundalk po jedan, dok je Maccabi bez bodova i sasvim sigurno će Medunjanin i saigrači imati vrlo realne šanse da izbore plasman dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije