Medunjanin otkrio čiju je još ponudu imao

"Lijepo je da se jedan takav klub interesuje"

Medunjanin otkrio čiju je još ponudu imao

Dileme oko toga gdje će nastaviti karijeru Haris Medunjanin okončao je potpisom za FC Cincinnati.

Nekadašnjem reprezentativcu BiH je po završetku sezone u MLS-u istekao ugovor sa Philadelphijom Union. Prethodnih dana mnogo se govorilo o tome gdje bi mogao nastaviti karijeru, a jedan od klubova koji ga je želio bio je Los Angeles FC.

Potvrdio je to i sam Medunjanin, ali Cincinnati je bio uporniji...

"Za mene je lijepo da se jedan klub kao LAFC pokaže interesovanje. Ali, pravi interes bio je od Cincinnatija, trenera Rona Jansa i sportskog direktora Gerarda Nijkampa. Imali smo jako dobar razgovor", ispričao je Medunjanin za američke medije, pa potom otkrio šta je presudilo.

"Dali su mi do znanja da mi vjeruju, da se uklapam u njihov sistem igre i da mogu doprinijeti kvalitetnim rezultatima. Kada ste u mojim godinama, to je od velike važnosti", dodao je.

Medunjanin je sa Cincinnatijem potpisao ugovor do kraja naredne sezone, s tim da postoji i opcija da se isti produži, ukoliko obje strane budu za to.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi