Medunjanin u potrazi za novim klubom?
Foto: EPA

Spreman da ode iz Deportiva

Medunjanin u potrazi za novim klubom?

Edmir Škorić

Budućnost bh. reprezentativac Harisa Medunjanina u Deportivu je neizvjesna.

Medunjanin je početkom prošle sezone bio standardan u Deportivu, no vremenom je izgubio mjesto, a nedavno nije igrao u prijateljskoj utakmici protiv Brage, pa se sve više govori o njegovom odlasku sa Riazora.

Naš veznjak je ranije kazao kako želi da razgovara s trenerom Victorom Sanchezom, kako bi riješio svoj status u ekipi. Prije tri dana Medunjanin nikako nije bio u planovima Sancheza za utakmicu sa Bragom, a vjerovatno neće biti ni za ozbiljnije utakmce u prvenstvu.

Sanchezov Deportivo igra u formaciji 4-2-3-1, a pored Medunjanina, on u ekipi ima još pet takvih igrača u veznom redu, što je prevelika konkurencija i naš reprezentativac je svjestan toga, pa je i to jedan od razloga zašto bi mogao da mijenja klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Medunjanin, također, namjerava i dalje biti na spisku selektora Mehmeda Baždarevića, te je primoran da više igra u klubu. Tri sedmice su ostale do kraja ljetnog prijelaznog roka i definitivno će se nešto mijenjati kod Medunjanina.

Trener Sanchez nije želio da komentira njegov slučaj, rekao je da će se tim problemom pozabaviti narednih dana, te nije naveo razlog zašto ga nije uvrstio u ekipu za utakmicu s Bragom. Tridesetogodišnji veznjak je prošle sezone odigrao 24 utakmice, te je postigao dva gola, a prije je igrao u Gaziantepsporu, Maccabiju, Valladolidu, Sparti Rotterdam i AZ-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije