Medunjanina čeka žestoka kazna: Zašto ne bismo kritikovali sudije?

Isklkjučen u porazu Philadelphije u Atlanti

Medunjanina čeka žestoka kazna: Zašto ne bismo kritikovali sudije?

E. Škorić

Nekadašnji reprezentativac BiH Haris Medunjanin isključen je sa meča Philadelphije protiv Atlanta Uniteda.

Nakon što je dosuđen penal za domaće, krenuli su burni protesti igrača Philadelphije, a Medunjanin je umalo fizički napao sudiji Sorina Stoice, zbog čega je dobio crveni karton.

Medunjanin je nastavio da vrijeđa sudiju, bio je izvan kontrole, a prema današnjim informacijama iz SAD-a mogao bi zbog svega dobiti čak šest mečeva kazne.

"Dominirali smo prvih 20 minuta i onda je ni iz čega sudija dosudio penal. Bez pravog razloga. Mislim da su svi rekli da nije bio penal. Kada igrate na ovakvom stadionu plašite se da će suditi za domaći tim i to se onda dogodi. Sudija Sorin Stoica zna da smo ovdje došli sa pobjedama. Nismo poraženi četiri meča. Igrače kritikuju kada igraju loše, trenere kada ne pobijede, zašto onda ne bismo kritikovali sudije?", izjavio je Medunjanin.

"Trebao da sudi neko ko ima samopouzdanje i ko neće da se uplaši publike ili pritiska. Svi su vidjeli da to nije bio penal. I pored VAR-a, četiri sudije, na kraju svega pokaže na penal koji nije postojao. Žao mi je da se to sve ovako završi. Pokradeni smo, nismo ovo zaslužili", dodao je bivši bh. reprezentativac.

Atalanta je na kraju slavila sd 3:1, a osim Mednjanina kod penala je kod gostiju isključen i Bedoya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi