OFK Gradina predstavio veliko pojačanje
Foto: OFK Gradina

Mehanović potpisao

OFK Gradina predstavio veliko pojačanje · Zvanično

E. Ganibegović

Kako smo sinoć i najavili, Elvis Mehanović predstavljen je kao novi napadač OFK Gradina.

Ovaj napadač stigao je na posudbu iz Tuzla Cityja do kraja sezone, dok je Eldin Mehmedović vraćen iz Gradine s posudbe na Tušanj.

"Bivši fudbaler KRC Genk, RSC Anderlecht, RFC Seraing i FK Borac Banja Luka, Elvis Mehanović, novo je ime u svlačionici srebreničkih Plavih.

Stameni napadač visok 195cm u Srebrenik stiže na šestomjesečnu posudbu iz FK Tuzla City, momčadi sa kojom ima važeći ugovor do 2024. godine.

Elvis Mehanović je rođen 10.04.2000. godine i aktuelni je reprezentativac U-21 selekcije BiH. U sezoni 2019/20 ostvario je promociju u belgijsku "Pro League" sa ekipom RFC Seraing a zatim na proljeće 2021. godine stiže u Borac gdje je odigrao značajnu ulogu i vodio "Velikana iz Platonove" do šampionske titule u m:tel Premijer ligi BiH.

U Banjoj Luci je odigrao 16 utakmica i upisao pet asistencija uz dva postignuta gola, a sve to privuklo je pažnju čelnika FK Tuzla City koji su brzo reagovali i potpisali talentovanog napadača.

Upravo zahvaljujući generalnom sponzoru i važećem sporazumu postignut je dogovor sa Mehanovićem koji stiže u Srebrenik i predstavlja možda i najzvučnije ime ovog prelaznog roka u Prvoj ligi FBiH. Stameni napadač je upisao 13 nastupa protekle polusezone a već sutra će u plavom dresu istrčati na teren Gradskog stadiona.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobro nam došao, Elvise!", napisali su iz OFK Gradina.

• VELIKO POJAČANJE U SREBRENIKU: Bivši fudbaler KRC Genk, RSC Anderlecht, RFC Seraing i FK Borac Banja Luka, Elvis...

Posted by OFK Gradina Srebrenik on Friday, February 18, 2022
Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Make075
Gradina jedna vrhunska priča.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi