Mehanović ostaje na klupi Kakanjaca: Cijeli grad se aktivirao, svi su uz Rudar!
Mehanović (desno) sa sekretarom kluba Arminom Bašićem

Mladi stručnjak će večeras obaviti prozivku

Mehanović ostaje na klupi Kakanjaca: Cijeli grad se aktivirao, svi su uz Rudar!

Samir Mlaćo

I naredne sezone na klupi kakanjskog Rudara sjedit će Bećir Mehanović. Mehanović je šansu dobio u ne baš lakoj situaciji pred kraj prošle sezone, ali posao je odradio na najbolji mogući način.

Rudar je igrao veoma dopadljivo, ostvario cilj i sasvim logično čelnici kuba nisu imali puno dilema.

Mehanović će već danas obaviti prozivku, a u Kaknju pred novu sezonu vlada optimizam.

"Sigurno da je to za mene velika čast. Najmlađi sam trener u klubu, ali i šire. Naravno, čast je, ali i odgovornost", kaže Mehanović za SportSport.ba.

Svjestan je da je pred njim mnogo posla.

"Sigurna da ima posla. Napustilo nas je dosta igrača, ali trudit ćemo se da to nadomjestimo. Već smo u pregovorima sa potencijalnim pojačanjima. Pored toga cilj nam je zadržati kadar koji je ostao i mislim da više neće biti odlazaka. Popunit ćemo deficitarne pozicije i spremni krenuti u novu sezonu".

Oko Rudara pušu neki novi pozitivni vjetrovi koji su svakako preduslov za dobar rezultat.

"U klubu sada vlada atmosfera koja nije bila bolja od otkad smo ispali iz Premijer lige. Aktivirao se cijeli grad, ugledni ljudi su uz Rudar, a imamo najviše domaćih igrača u ligi, a sada imamo i domaćeg trenera. Biće sigurno dobra atmosfera i uvjeren sam da će navijači nas podržati i prepoznati ovu priču".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

O planu priprema kaže.

"Večeras je prozivka. Spremat ćemo se u Kaknju, vidjet ćemo da li će biti prostora za jedan dio priprema van Kaknja... Tip sam trenera koji će dosta se posvetit uigravanju i nadam se uspješnoj sezoni", dodao je Mehanović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi