Mehidić: Imamo ogromno samopouzdanje

Mehidić zadovoljan početkom sezone

Mehidić: Imamo ogromno samopouzdanje

J. Duvnjaković

Fudbaleri Slobode jučer su ostvarili svoju drugu uzastopnu pobjedu u novoj sezoni BH Telecom Premijer lige BiH.

Igrač Slobode Damir Mehidić, u razgovoru za SportSport.ba nije krio zadovoljstvo zbog nove pobjede koju je Sloboda ostvarila na gostujućem terenu protiv ekipe Slavije, kao i dobre igre koju je pružio.

"Tačno je da smo uspjeli pobijediti i prije svega nastaviti u kontinuitetu pružati dobre partije. I prije utakmice znali smo šta nas čeka u Lukavici, težak teren, domaćin željan bodova. U svakom momentu znali smo šta radimo na terenu i šta nam je činiti. Uspjeli smo sve zamisli šefa struke Husrefa Musemića sprovesti u djelo i to je na kraju rezultiralo pobjedom koja je po mom mišljenju potpuno zaslužena. Zadovoljan sam sa svojom igrom, iako uvijek može bolje i trudim se da svaku pruženu šansu na pravi način i iskoristim".

Oduševljenje i dobitak samopouzdanja su po riječima veznjaka Slobode znali pokazati i ostali saigrači.

"Pa sigurno da nam pobjeda protiv Slavije puno znači i da smo svi bili zadovoljni, počevši od šefa struke Husrefa Musemića, pa do igrača. Tri boda su tri boda i sa ovom pobjedom smo sigurno podigli samopouzdanje za utakmice koje dolaze, a znamo da ove sezone neće biti lakih utakmica".

Mehidić je kratko prokomentarisao i pripreme za predstojeću utakmicu sa Borcem.

"Što se tiče utakmice sa Borcem, pripreme za tu utakmicu su današnjim treningom već počele. Sigurno je da nas očekuje težak meč sa zahtjevnim protivnikom. Borac ima mladu ekipu koja je u prva tri kola pokazala da može napraviti probleme svim protivnicima, ali mislim da uz naše maksimalno zalaganje, našu želju, kvalitet i podršku navijača pozitivan rezultat neće izostati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj se osvrnuo na ciljeve Slobode u tekućoj sezoni.

"Što se ciljeva Slobode u tekućoj sezoni tiče, mi igramo od utakmice do utakmice. Sigurno je da Sloboda ove godine ima jaku ekipu koja ima veliki potencijal, koji ćemo nadam se adekvatno iskoristiti, biti sve bolji i svakoj ekipi biti nezgodan protivnik", istakao je Damir Mehidić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti