Mekić: Igrat ćemo za gol više, sezonu želimo otvoriti pobjedom

Novi izazov za nade Olimpika

Mekić: Igrat ćemo za gol više, sezonu želimo otvoriti pobjedom

S. Mlaćo

Juniori Olimpika u nedjelju startaju u novoj sezoni Omladinske Premijer lige BiH. Predvođeni Samirom Mekićem nade tima sa Otoke nadaju se dobrim igrama i u elitnom rangu bh. nogometa za juniore.

Mekić je zadovoljan odrađenim pripremama i očekuje da sve dobro mladi nogometaši prenesu i u ligi.

"Pripreme su zaista prošle dobro. Svi momci su zdravi, spremni i to najbitnije. Ovo je svakako novi izazov za sve njih, a naravno i mene kao trenera. Mislim da imamo dobru ekipu, to je oko 50-tak nogometaša, jer imamo dvije ekipe. Napravili smo finu ekipu, a rivale ne poznajemo. Vidjet ćemo kad krene", kazao je Mekić za SportSport.ba.

Mladi Vukovi su pripreme odradili na Vlašiću i imaju samo riječi hvale.

"Zaista smo na Vlašiću imali najmodernije uslove. Nismo imali nijednu povredu, zaista je sve bilo sjajno. Tu je bio i prvi tim, igrali smo prijateljske utakmice, sve na nivou...Kada je igrački kadar u pitanju, ima tu i novih momaka, ali od ovih što su duže tu očekujem ipak da budu glavni, odnosno iznesu najveći teret. Tu vrijedi izdvojiti Bajazita, Divjana, Mahmutovića, te mlađe koji se nameću Halilagića, Zornića, Mujezinovića, Tabakovića...".

Nade Olimpika novu sezonu otvaraju u nedjelju domaćim susretom protiv Krupe. Pobjedom žele startati.

"Sigurno je da želimo startati pobjedom. Moja vizija je pobjednička, gdje god sam igrao i trenirao, borio sam se za vrh. Pobjednički sam orijentisan i tako pokušavam utjecati i na djecu. Ne znam se braniti, igrat ćemo za gol više", dodao je Mekić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti