Meksikanci objavili popis igrača za meč sa BiH
Selektor Meksika pozvao 23 fudbalera (Foto: EPA)

Okupljanje 28. januara

Meksikanci objavili popis igrača za meč sa BiH

Midhat Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Juan Carlos Osorio objavio je popis igrača za meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine koji se 31. januara igra u San Antoniju.

Na njegovom popisu našla su se 23 fudbalera, a glavne zvijezde su svakako braća Dos Santos, te Carlos Vela, koji su dobro poznati u evropskom fudbalu.

Kao i selektor naše selekcije Robert Prosinečki, Osorio također nije mogao računati na igrače koji igraju na Starom kontinentu, a odlučio se pozvati ove fudbalere:

Golmani: Rodolfo Cota (Guadalajara), Jonathan Orozco (Santos Laguna), Gibran Lajud (Tijuana)

Odbrana: Nestor Araujo (Santos Laguna), Hugo Ayala (Tigres), Cesar Montes (Monterrey), Oswaldo Alansi (Guadalajara), Edson Alvarez (America), Luis Rodriguez (Tigres), Jesus Gallardo (Pumas).

Vezni red: Jorge Hernandez (Pachuca), Jonathan Gonzalez (Monterrey), Victor Guzman (Pachuca), Orbelin Pineda (Guadalajara), Elias Hernandez (Leon), Jonathan Dos Santos (LA Galaxy).

Napad: Henry Martin (America), Rodolfo Pizarro (Guadalajara); Alan Pulido (Guadalajara), Javier Aquino (Tigres), Carlos Vela (Los Angeles FC), Jurgen Damm (Tigres), Giovani Do Santos (La Galaxy).

Meksikanci se okupljaju 28. januara, a dan kasnije putu za San Antonio gdje će 31. januara odigrati meč protiv naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi