"BiH je jaka, ali mi želimo među najbolje"
Foto: EPA

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill

"BiH je jaka, ali mi želimo među najbolje"

Midhat Šljivak

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill zadovoljan je žrijebom u Ligi nacija.

Njegova selekcija za protivnike ima Bosnu i Hercegovinu i Austriju, a O'Neill je uvjeren kako će Sjeverna Irska biti na vrhu grupe.

"Za nas je ovo dobar žrijeb. Protiv ovih selekcija nikad nismo igrali", rekao je O'Neill, te je dodao:

"Austrija je zemlja u kojoj smo se pripremali za nastup na Euru i biće lijepo ponovo otići tamo. Sa druge strane, Bosna i Hercegovina je jak tim, ali smatram da imamo velike šanse da se plasiramo među najbolje selekcije u Ligi nacija, te da se izborimo za odlazak na Euro 2020. godine", rekao je O'Neill.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Selektor Sjeverne Irske odlučio je i da produži ugovor sa Fudbalskim savezom ove zemlje. Dogovorio je sve uslove i na klupi će ostati do 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi