Scene nakon duela Saudijske Arabije i Meksika obilaze svijet

Navijači dali posebno ozračje

Scene nakon duela Saudijske Arabije i Meksika obilaze svijet

Haris Zilić

Pravu dramu smo vidjeli u trećem kolu grupe C na Mundijalu u Kataru. Na kraju su pored Argentine i Poljaci su slavili plasman u osminu finala zahvaljujući Saduijskoj Aarabiji koja je zabila pogodak Meksiku u 95. minuti i tako Meksikancima ugasila sve šanse za nokaut fazu.

Vidjeli smo veoma dobru utakmicu gdje je Meksiko slavio sa 1:2, ali na kraju uzaludna pobjeda. Susret je obilježio i fenmenalan pogodak Chaveza iz slobodnog udarca koji će biti u užoj konkurencii za gol prvenstva.

Dok je na terenu bila prava borba i drama, van terena su navijači Meksika i Saudijske Arabije odlučili da naprave vrhunsku atmosferu.

Internetom kruži video navijača Meksika i Saudijske Arabije koji su nakon utakmice prezentirali ples koji je uševio sve prisutne.

Ova scena je odmah izazva lavinu pozitivnih komentara na društvenim mrežama, a o čemu je zapravo riječ možete pogledati OVDJE.

U Kataru zaista gledamo vrhunsko prvenstvo koje prolazi bez ijednog incidenta, organizacija je na izuzetnom nivou.

Oglasi

I navijači reprezentacija daju poseban stimulans, a čini da se stvorilo i dosta prijateljstava.

Meksiko je grupnu fazu završio sa četiri boda, Saudijska Arabaija sa tri boda, ali nažalost moraju kući.

Poljska će u osmini finala igrati sa Francuskom, dok Argentinu očekuje duel protiv Australije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Meksikanci su sigurno razočarani što nisu izborili plasman dalje, iako su tamošnji mediji bili svjesni činjenice da je ovo jedna od najlošijih meksičkih generacija posljendnjih godina.

Sa druge strane, Saudijsku Aarabiju će svijet dobro zapamtit po trijumfu protiv Argentine u prvom kolu rezultatom 1:2, nakon nevjerovatnog preokreta u drugom poluvremenu.

Top Komentari

YouTalkinToMe
… koji su nakon utakmice prezentirali ples koji je uševio sve prisutne. E neka je uševio i poševio sve prisutne.
0 1
user1646777864
Arapski svijet je pokazao sta je kultura,gostoprimstvo,raskoš i ljubav koju dao na dlanu svim nacijama i gostima.Ovaj klip je zadaca za mnoge kvazi evropske kulture.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi