Meksiku se sve ruši, Ochoa nije mogao zaustaviti Granqvista

Švedska vodi 2:0

Meksiku se sve ruši, Ochoa nije mogao zaustaviti Granqvista

Duel posljednjeg kola grupe F trenutno igraju Švedska i Meksiko, a Meksikanci koji su bili odlični u prva dva susreta grupne faze sada gube 2:0.

Potpuno se raspala igra Meksika u drugom poluvremenu, a Meksikanci se nisu uspjeli oporaviti od gola Augustinssona iz 50. minute, pa je Švedska u 62. minuti došla do 2:0 sa bijele tačke.

Moreno je napravio faul u svom kaznenom prostoru, Pitana pokazao na bijelu tačku, a iskusni Granqvist pogodio za vodstvo svoje ekipe od 2:0.

Sada je Švedska u najboljoj situaciji za prolaz u osminu finala, dok bi se Meksiko mogao oprostiti od Mundijala, u zavisnosti od konačnog rezultata duela Njemačke i Južne Koreje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi