Tužna priča Meksikanca: Izgubio sve članove porodice, pa s njihovim ulaznicama stigao u Rusiju
Meksički navijač je, bez obzira na tužnu sudbinu, odlučio da dođe u Rusiju i da ispuni neke od želja svoje porodice.

Gledao Brazil u čast izgubljenog sina

Tužna priča Meksikanca: Izgubio sve članove porodice, pa s njihovim ulaznicama stigao u Rusiju

Tužna je sudbina Irana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Mogli su Iranci do osmine finala da su u 94. minuti iz stopostotne šanse zatresli mrežu Portugalaca te bi na taj način izbacili sa Prvenstva čak i Cristiana Ronalda. Ali, nisu, Taremi je promašio, a navijači Irana su ostali u suzama.

Mnogi su tu situaciju proglasili za najtužniju na Svjetskom prvenstvu, ali oni vjerovatno nisu znali za priču jednog Meksikanca - Gilberta Martineza. Radi se o čovjeku koji je u Rusiju odputovao da bi navijao za Meksiko i Argentinu, dvije reprezentacije za koje je vezan.

On se u Rusiji pojavio sa trojicom prijatelja, ali nije mu bio takav plan. Naime, prvobitna namjera njega i njegove porodice je bila da u Rusiju dođu skupa - on, supruga i dvoje djece - Mia (6) i Diego (8). Nažalost, samo je Martinez stigao u Rusiju, a članovi njegove porodice više nisu na ovom svijetu jer su poginuli 28. aprila u saobraćajnoj nesreći na Floridi.

Tamo je ova porodica otišla kod rodbine, ali nažalost presudio im je drugi automobil koji ih je udario i momentalno Gilberta ostavio samog na ovom svijetu. Osim njih troje u nesreći je život izgubio i brat njegove supruge, Jorge (50).

Ipak, nakon savjetovanja sa psihijatrom, Gilberto je odlučio da ode na Mundijal te je pozvao prijatelje da krenu sa njim.

"Bilo je veoma teško pozvati aviokompaniju i hotele kako bi ih zamolio da promijene imena ljudi u rezervacijama", poručio je dva mjeseca nakon tragedije Gilberto u razgovoru za argentinski Clarin.com.

Zanimljivo, on nije želio da mijenja način putovanja pa je otišao vozom iz Moskve u St. Petersburg jer je njegova supruga tako željela. Također, njegov sin je bio veliki fan Neymara i silno ga je želio vidjeti, pa je Gilberto samo zbog toga kupio karte za utakmicu Brazil-Kostarika. U Rusiji se Gilberto pojavio sa majicom na kojoj su ispisana imena djece i supruge, a na fotografijama sa stadiona nije mogao da sakrije suze.

Ono što je najtužnije je činjenica da je njegov Mexico porazio Njemačku 1:0 baš na Dan očeva, a ovu pobjedu golman Meksika Guilermo Ochoa je posvetio upravo Gilbertu i njegovoj porodici.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Bilo mi je veoma teško tokom meča protiv Njemačke. Bilo je jakih emocija prilikom gola, himne, kraja utakmice...", rekao je tada Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi