Mel imenovan za novog trenera Deportiva

Potpisao ugovor do kraja sezone

Mel imenovan za novog trenera Deportiva

  Španski prvoligaš Deportivo iz La Corune imenovao je Pepea Mela za novog trenera. 

Nakon što je Deportivo poslije subotnjeg poraza od Leganesa smijenio dosadašnjeg trenera, čelnici kluba su odlučili ukazati povjerenje 54-godišnjem Melu koji je potpisao ugovor do kraja sezone. 

Deportivo je trenutno u seriji od četiri poraza. Posljednji trijumf je zabilježio u decembru protiv Osasune, tako da će zadatak Mela u narednom periodu biti da što prije razbudi ekipu i izbori opstanak u La Ligi. 

Tokom dosadašnje trenerske karijere Mel je imao priliku voditi brojne klubove iz Španije. Posljednji angažman je imao u Betisu koji je napustio prošle godine, a još je radio u West Bromu, Rayo Vallecanu, Deportivo Alavesu, Getafeu, Real Murciji, Teneriffeu... 

Inače, Deportivo se poslije 24 kola nalazi na 17 poziciji u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti