Juniorski reprezentativci Plavih

Memija i Beganović složni: Uz malo sreće možemo biti prvi

Kerim Memija i Dženis Beganović su mnogo nedostajali Željezničaru u protekle dvije utakmice.

Razlog njihovog izbivanja su bile obaveze sa juniorskom reprezentacijom, koja se igrajući elitni krug kvalifikacija pokušala plasirati na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina.

"Pokazali smo da imamo kvalitet. Nažalost, nisam igrao prvu utakmicu zbog kartona, ali su ostali momci odigrali korektno. Tu smo izvukli 1:1, što je i bio realan rezultat. Mislim da smo od Crne Gore nezasluženo poraženi jer smo bili bolji protivnik, te da smo protiv Poljske pobjedom osvjetlali obraz", rekao je Memija.

"Slažem se sa Kerimom, te smatram da nam je nedostajalo malo sportske sreće", dodao je Beganović.

Mladi dvojac sa Željezničarom dočekuje preostale dvije utakmice u ovosezonskom izdanju Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Želimo obje utakmice odraditi maksimalno dobro, i protiv Travnika na Grbavici i protiv Čelika u Zenici. Želimo se pobjedama zahvaliti našim navijačima", rekao je Beganović.

"Dat ćemo svoj maksimum u ove dvije utakmice. Naravno, uz malo sportske sreće, na kraju možemo biti prvi", istakao je Memija.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.