Memišević: Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama

Štoper Radnika za SportSport.ba

Memišević: Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama

M. Jakovljević

Ekipa Radnika jučer je na svom stadionu savladala Travnik (2:0) u okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Radnik je prekinuo 'malu krizu' pobjedom protiv Travnika. U prvom poluvremenu nije bilo golova, gosti su bili ravnopravan protivnik, naročito poslije promašenog penala Jankovića.

U drugom poluvremenu Radnik je pojačao ritam igre i ekipa Travnika to nije mogla ispratiti. Memišević i Obradović su golovima donijeli veliku radost na tribinama i tri važna boda za ekipu Radnika.

"Najvažnije od svega je da smo pobijedili i da ostajemo u trci za gornji dio tabele, te da po ovom osnovu izađemo u Evropu. Dolazi nam serija jakih utakmica sa jakim protivnicima gde ćemo biti na velikim iskušenjima. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama", rekao je štoper Radnika Samir Memišević, te dodao:

"Također, imamo i polufinale kupa BiH. Protivnik je atraktivan, Široki Brijeg je jedna od najboljih ekipa u BiH i tu želimo ući u finale, pa vidjet ćemo šta i kako dalje. U kupu RS  posao je znatno lakši. Revanš u Tesliću protiv drugoligaša RS bit će formalnost, a u finalu ćemo najverovatnije igrati sa Slobodom iz Novog Grada koja je favorit u revanš susretu sa Vlasenicom. Naravno da želimo pehar donijeti u Bijeljinu. Atmosfera u klubu i oko kluba je dobra. Nastavljamo borbu na tri fronta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Memišević je ove sezone jedan od najboljih igrača Radnika, a za dobre igre nagrađen je i pozivom selektora BiH Mehmeda Baždarevića za pripremni period igrača iz Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi