Memišević najbolje ocijenjeni igrač Groningena u prvenstvu

Dobre partije bh. defanzivca

Memišević najbolje ocijenjeni igrač Groningena u prvenstvu

Adnan Beganović

Mladi 23-godišnji odbrambeni bosanskohercegovački fudbaler Samir Memišević ljetos je napustio Radnik iz Biljenine i pojačao je redove holandskog Groningena.

Dobre partije Memiševića u prošloj sezoni nisu ostale nezapažene. Mladi defanzivac je sa Radnikom uzeo Kup Bosne i Hercegovine, debitovao je za reprezentaciju i napravio je transfer o kojem mnogo premijerligaški igrači mogu samo sanjati.

Po dolasku u Holandiju brzo se uklopio  i izborio je mjesto u timu Groningena kojem istina ne cvjetaju ruže, no to se ne može reći za Memiševića.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U nekoliko navrata našao se u timu kola Eredivisije, a najbolje je ocijenjeni igrač svoje ekipe sa prosječnom ocjenom 7.08. Iza Memiševića po portalu Whoscored.com je ofanzivni fudbaler Mimoun Mahi sa prosječnom ocjenom 7.03, a na trećem mjestu nalazi se danski internacionalac Kasper Larsen sa prosječnom ocjenom 6.98.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti