Velika nada bh. fudbala prošla je fudbalski pakao, ali iz njega je izašla kao pobjednik
Memišević slavi pogodak protiv Danske na Evropskom prvenstvu

Gdje je Malik Memišević?

Velika nada bh. fudbala prošla je fudbalski pakao, ali iz njega je izašla kao pobjednik

A. Beganović

Od samostalnosti Bosne i Hercegovine, odnosno od osnivanja Fudbalskog saveza, četiri puta su naše nacionalne selkecije učestvovale na nekom od velikih takmičenja.

Seniorska reprezentacija u Brazilu na Svjetskom prvenstvu je upisala debi na velikom takmičenju, dok je kadetska selekcija naše zemlje tri puta izborila učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Premijerni nastup naši mladi fudbaleri imali su na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu, godinu kasnije igrali su na EP u Hrvatskoj, a posljednji put na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta učestvovali su 2018. godine u Engleskoj.

Generacija je to koju je predvodio sadašnji fudbaler Bešiktaša Ajdin Hasić, no osim njega još nekoliko fudbalera je mnogo obećavalo, a među njima je i ofanzivac Werdera Malik Memišević.

Prepoznali su njegov kvalitet tadašnji skauti Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kontaktirali su njega i njegove roditelje, ali zbog određenih problema sa papirologijom Memišević nije igrao kvalifikacije.

Međutim, sve potrebno za njegov nastup za naš nacionalni tim riješeno je do EP i u prvom susretu protiv Danske u kojem su naši mladi fudbaleri slavili sa 3:2, Memišević je pokazao svoj raskošni talenat. Postigao je dva pogotka i bio je najzaslužniji za trijumf nad favoriziranim Dancima.

Oglasi

Nakon EP očekivao se njegov dalji razvoj, u Werderu su bili svjesni da imaju "zlatnu koku", i Memišević je iako mlađi junior zauzeo mjesto u napadu juniora ovog kluba u sezoni 2018/2019.

Fudbaler koji je sezonu ranije sa 20 pogodaka i sedam asistencija u 24 prvenstvena meča bio najbolji igrač kadeta Werdera nastavio je rešetati mreže mladih njemačkih timova. U 12 utakmica postigao je sedsam pogodaka, no da je fudbalski put posut trnjem ubrzo je mlada nada bh. fudbala osjetila na svojoj koži.

Povreda ramena s terena ga je odvojila dvije godine. Čak mu je i karijera došla pod znak pitanja, ali uporni Memišević nije odustajao. Vjerovao je da će problemima doći kraj i čini se da je u ovoj teškoj borbi pobijedio.

Početkom sezone priključen je drugom timu Werdera koji se takmiči u Regionalnoj ligi. Počeo je igrati. Upisao je jedanaest nastupa uz učinak od dva pogotka i isto toliko asistencija.

Težak period je iza ove zaboravljene nade bosanskohercegovačkog fudbala, a s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor sa Werderom, svaki minut proveden na terenu mnogo će mu značiti.

Memišević je prošao kroz fudbalski pakao, no izašao je kao pobjednik i ukoliko ga povrede zaobiđu, sasvim sigurno će ostvariti svoje fudbalske snove.

Promo

Top Komentari

user1628947216
MASALA ZA MAKIJA NEKA MU JE HAIRL I SVE NAJBOLJE IZ ZIVINICA
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi