Golman, kečer, a sada i razbijač: Wiese napravio skandal, pa doživio poniženje!

Sve se dešavalo na stadionu

Golman, kečer, a sada i razbijač: Wiese napravio skandal, pa doživio poniženje!

Admin Čaušević

Tim Wiese je svojevremeno bio jedan od najboljih golmana Njemačke, a nakon okončanja karijere bavio se body buildinogom, jedno vrijeme je bio i kečer te fitness trener. 

Derbi sjeverne Njemačke između Werdera i HSV-a završen je na najgori mogući način za domaće. Gosti su slavili s 0:2 uz dva crvena kartona za Grossa (Werder) i Shonlaua (HSV). Strijelci su bili Glatzel i Heyer.

I na tribinama stadiona desio se pravi skandal sa Timom Wieseom, koji je od 2005. do 2012. godine branio za Werder u glavnoj ulozi. Nekadašnji golman se pojavio sa prijateljima u jednoj od VIP loža, ali je na kraju postao "razbijač".

Naime, nije imao akreditaciju da može ući u taj dio pa su Wiese i njegovi prijatelji zaustavljeni nakon što su zaštitari vidjeli da nema potrebnu narukvicu i tražili su od njega da napusti prostoriju.

Tokom razgovora tonovi su se pojačali, a došlo je i do žestoke razmjene udaraca. Vlasnik VIP lože je na kraju uzalud pokušavao da objasni da je Wiese njegov gost i da može ući.

Na kraju je 39-godišnjak i ponižen jer je izbačen sa stadiona. Međutim, pokušao je da smiri situacija i spusti loptu na zemlju.

"Sve je to pretjerano. Ovaj događaj odgovara igri i klubu. Sve je smiješno. Osjećao sam se gubovo", kazao je Wiese.

Wiese je bio član čuvene generacije Werdera sa Fringsom, Diegom Ribasom, Ivanom Klasnićem, Miroslavom Kloseom. S Njemačkom je na Svjetkom prvenstvu 2010. godine bio treći.

Nakon što je završio karijeru dobio je mnogo mišićne mase te je izgledao poput body buildera, nakon toga se takmičio u hrvanju, a nastupio je i WWE događajima 2016. godine. Trenutno je angažovan kao fitness trener.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi