Životna prilika za čovjeka iz Krajine: Trener potonulog velikana odstupio nekoliko sati pred derbi

Zbog krivotvorenja dokumenata

Životna prilika za čovjeka iz Krajine: Trener potonulog velikana odstupio nekoliko sati pred derbi

A. Čaušević

Pomalo nevjerovatna priča stiže nam iz Njemačke.

Njemačka Cvajta je ove sezone okupila nekoliko potonulih velikana kao što su su Werder i Schalke 04, klubovi koji su među popularnijim u najrazvijenijoj evropskoj zemlji.

Werder i Schalke 04 u subotu navečer igraju svogj međusobni okršaj, a nekoliko sati pred derbi stigle su šokantne vijesti iz Bremena.

Markus Anfang, trener Werdera, je podnio ostavku jer je upetljan u krivotvorenja dokumenata koji se tiču vakcinacije protiv koronavirusa.

"Zbog itekako stresne situacije za klub, ekipu, porodicu i mene odlučio sam dati otkaz na poziciju trenera. Zamolio sam menadžere da mi odmah raskinu ugovor, a oni su taj zahtjev prihvatili. Želim Werderu svu sreću", poručio je Anfang.

Razlog za ostavku nalazi se u istrazi koju su pokrenuli istražitelji o validnosti potvrde o vakcinaciji Anfanga, optuženog da je krivotvorio dokument i da nikada nije bio podvrgnut vakcinisanju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Frank Baumann, direktor Werdera je prihvatio ostavku, a ekipu će u nastavku voditi Danijel Zenković, pomoćnik trenera juniorske ekipe Werdera.

Inače, 34-godišnji Zenković je rođen u Cazinu te će ova šansa za bh. trenera sa austrijskim državljanstvom biti možda i životna prilika da ostane zastalno na klupi Werdera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi