Memišević strijelac u porazu od PSV-a
Nakon ove pobjede PSV je vodeći u holandskoj Eredivisiji sa 30 osvojenih bodova, a slijede ga Ajax, Heracles, Feyenoord...

Groningen vodio, pa izgubio

Memišević strijelac u porazu od PSV-a

Groningen je u sklopu 10. kola Eredivisie poražen na domaćem terenu od PSV-a.

Bio je ovo duel posljednje i prvoplasirane momčadi u holanskom šampionatu, a više razloga za slavlje na kraju je, očekivano, imao PSV koji je slavio rezultatom 2:1.

Do prednosti prvi je došao Groningen, i to golom koji je u 42. minuti s bijele tačke postigao naš Samir Memišević, no nedugo nakon toga uslijedilo je izjednačenje.

U 45. minuti mrežu Groningena je zatresao Malen, da bi tri minute prije kraja utakmice konačnih 2:1 postavio Dumfries.

Svemu dodajmo da je osim Memiševića, u konkurenciji za večerašnju utakmicu je bio i talentovani Amar Ćatić koji slovi za veliku nadu PSV-a. 

Eredivisie, 10. kolo:

Groningen - PSV 1:2

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi