Memišević zbog transfera propušta sutrašnji meč
Foto: EPA

Oprašta se od Groningena

Memišević zbog transfera propušta sutrašnji meč

Reprezentativac BiH Samir Memišević napustit će Groningen, pišu holandski mediji.

Memišević je u Groningenu od 2016. godine, u međuvremenu je postao i kapiten u ovom klubu, ali sada je, čini se, došlo vrijeme za rastanak.

Mediji u Holandiji izvještavaju kako Memišević neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu koju Groningen igra protiv Willema II, a razlog je transfer u Kinu, o kojem se prethodnih sedmica mnogo špekuliše.

Još se drži u tajnosti o kojem kineskom klubu je riječ, a Memišević je još ranije otkrio kako je u pitanju veliki novac kakav "može zaraditi samo u klubu kao Bayern".

Ukoliko se realizuje transfer u narednim danima, pitanje je uopšte kada će Memišević na teren s obzirom na korona virus koji potresa Kinu. Zbog toga još nije definisano kada će Superliga uopće početi. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjetimo, dosad je Memišević odigrao više od 100 zvaničnih utakmica u dresu Groningena, a igrama u ovom klubu prometnuo se i u "A" reprezentativca BiH.

Promo

Top Komentari

Zeleni_zub
Bezveze. Los izbor prerano
6 1
tuzlaak
Joj u Kinu... pw jbte zivot
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi