Memiševiću daju nadimke: "Kasapin? Ne, BiH ima krvavu prošlost"
Foto: EPA

Zvijezda u Groningenu

Memiševiću daju nadimke: "Kasapin? Ne, BiH ima krvavu prošlost"

Samir Memišević u svom Groningenu uživa status prave zvijezde. Gotovo da nema utakmice nakon koje desetine navijača holandskog kluba ne dočeka našeg fudbalera, tražeći fotografiju, autogram ili dres, a prije nekoliko mjeseci nagrađen je i novim, bogatijim, ugovorom.

Mediji u Holandiji za Memiševića kažu da predstavlja najtvrđu stijenu u defanzivnoj liniji Groningena, pa se tako sve češće mogu vidjeti i nadimci na njegov račun. Granit, beton, bosanski kasapin, samo su neka od imena kojim ga nazivaju, ali jedan od navijača skrenuo je pažnju na to kako ovo posljednje i nije prigodno.

Naime, na tamošnjem sajtu dvhn.nl objavljeno je pismo navijača Groningena koji je obrazložio zašto se Memiševića ne bi trebalo nazivati 'kasapinom'.

"Nadimci koji se dodjeljuju fudbalerima pokazuju šta oni predstavljaju, u tome ima neka draž, ali pojedini mogu negativno utjecati. Čak i za samog fudbalera nisu laskavi. Bosanski kasapin? Mislim da to nije prigodan nadimak, štaviše može biti i uznemirujući zbog krvave prošlosti koju imaju stanovnici Balkana, posebno Memiševićeva BiH. Potrebno je naći adekvatniji nadimak", stoji u pismu navijača Groof van der Meera.

Koliko oduševljeva na terenu, toliko i izvan njega, o čemu svjedoči i priča navijačice Jolande Nuninge.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Moja kćerka ima problema sa selektivnim mutizmom i anksioznošću, ponekad se ne usuđuje razgovarati, ali Samir to zna i prema njoj je vrlo razumljiv. Pomaže joj da prebrodi sve to. To je dečko sa zlatnim srcem, nadam se da će još dugo, dugo, ostati u Groningenu", navode se u tekstu njezine riječi.

U Groningenu je Memišević još od 2016. godine kada je stigao iz Radnika.

Top Komentari

19211921
kako nam mogu igrat sunjic i zukanovic a ovaj momak ne?
4 1
terrassa
Mi druge reprezentacije nemamo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi